onsdag 10 november 2010

Grönkålspaj

Paj med grönkål, valnötter och brieost. Gott på julbordet givetvis men passar också bra till rökt lax. För 6-8 personer.
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk crème fraiche

Fyllning
150 g färsk grönkål eller spenat eller Findus fryst hackad grönkål 500 g
2 rödlökar
1 msk smör
2½ dl matlagningsgrädde
3 ägg
Salt
Peppar
150 g brieost
25 g valnötter

Hacka ihop mjöl, smör och crème fraiche och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 min.

Hacka grönkålen grovt. (Krama ur vätskan om den varit fryst). Skala och skiva löken.
Fräs löken mjuk i smör. Rör ner grönkålen och låt den fräsa med i 5 min. Lägg över i pajskalet.

Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll i formen. Dela osten i bitar och lägg ovanpå.

Strö över nötterna och grädda i 200 grader, 35-40 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...