onsdag 31 augusti 2016

Smördegsinbakad köttfärsrulle

Perfekt att bjuda på då man kan förbereda köttröran dagen innan.

4 portioner

500 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk oregano
2 dl riven ost

1 färdig rulle smördeg
1 ägg
1 msk smör
2 krm timjan

Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök och köttfärs i smöret.
Blanda i salt, tomatpuré, sambal oelek och oregano. Låt röran kallna.
Hit kan man förebereda.

Rulla ut färdigkavlad smördeg i en långpanna. (ev kan man kavla lite lätt för att göra den större)
Fördela färsen i mitten, strö över osten och vik ihop kanterna och "limma" med uppvispat ägg (först ett litet uppvik i kortändarna, sedan långsidorna så rinner inte färsen ut)
Pensla med ägg och strö på timjan.
Grädda i 200 g ca 25 minuter.

Servera med en sallad.

Anita




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...